četrtek, 2. april 2009

Bi radi podarili nekaj, kar nekdo resnično potrebuje?

"Najsrečnejši so tisti, ki srečo razdajajo", je napisano za vse tiste, ki obiščejo portal podarimo.si.
Sam občasno pregledam portal www.podarimo.si , ki sta ga Miha Jereb in Anže Šuštar kot projekt realizirala za zaključno nalogo. Spletna stran ima danes na tisoče dnevnih uporabnikov. Na strani vam ljudje podarijo od hlevskega gnoja, pa do brezhibno delujočega avtomobila. Veliko ljudi si je s tem portalom delno obnovilo svoje bivalne prostore, otroka razveselili z novimi igračami (pa čeprav so rabljene).
Ne zavedamo se, koliko lahko to nekomu pomeni, ker danes si vse mlade družine ne morejo na novo opremiti svojih "brlogov". Ljudje pod rubriko "Potrebujem" dobesedno "hlastajo" po toplih oblekah. Torej preglejte svoje predale in omare, ker nekomu lahko naredite lepši in toplejši dan.
Je v vaših kleteh mogoče odlično ohranjena garderobna omara, pa se v njej nabira cela gora delavnega orodja? Je neregistriran avto pred vašo hišo že lep čas pa ne veste kaj z njim? Mogoče bo točno ta vaš avto nekomu omogočil prevoz do službe, da ne bo kot potepuški kuža vsak dan pešačil v službo po dežju. Portal se redno osvežuje, zato so nekatere stvari zgrabljene kot vroče žemljice. Vzemite v dar nekaj, kar resnično potrebujete, da ne bo še en kupček več na vašem podstrešju.
Miha in Anže, želim vama še veliko uspešnih projektov.

2 komentarja:

  1. Pred časom sem se lotila čiščenja svojih omar in verjameš ali ne, se mi je nabralo za 2 škatli oblek, ki jih ne nosim več. Ko sem bom lotila še čevljev in torbic, bom vse skupaj nesla na RK ali pa morda res dala na tole stran.
    Podpiram takšne stvari. Nikoli ne veš kdaj lahko nas doleti kaj takšnega.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz sem tudi za. Mi na naši firmi tudi vsako leto dvakrat zberemo in podarjamo, pa boš presenečen... zadnjič smo imeli primer, da je gospa rekla, da tega ne rabi (pa je bila celotna spalnica - pohištvo), češ, ker zgleda preveč obrabljeno. Nima pa kje spati..

    OdgovoriIzbriši