četrtek, 30. april 2009

Dajmo otroka na vrvico!

Lep sončen dan, brezveterje, kavica, kaj si človek še lahko želi? Otroka na vrvici? V Izoli prejšni vikend me je zadeva šokirala. Kakšnih 100m stran je bil znak "pse na vrvico" in ne "otroke na vrvico". Ne razumem, otrok ni kosmat, nima štirih tačk, brez repa, kaj je tukaj nejasnega?
No, naslednji dan v Portorožu je bila zadeva identična, zlati prinašalec se sprehaja poleg svojih lastnikov, otrok (Punčka) pa na vrvici. Upam da v naslednjem kratkem oddihu ne bom videl nagobčnikov poleg vozička za otroke. Da ne bojo vrečke za pasje kakce zamenjale plenic. Vse to "trendovsko" obnašanje vpliva na otrokovo vzgojo. Zato preden zataknete otroku vrvico, pomislite, da ne bojo njegovi otroci hodili po vseh štirih. Starši opozorajam vas... vrvica, ki ste jo kupili v trgovini za male živali je izključno za pasji vrat in ne za otroško telo.
Ob pogledu na ta prizor sem histerično iskal svoj fotoaparat, vendar je bil tek dojenčka(sicer po dveh okončinah) in lastnika prehiter.
Razumem da je otroka včasih težko nadzirat. Je iz meseca v mesec težji, ampak to ni razlog da mu omejite prostor z vrvico.

p.s. Za vse tiste, ki mogoče niso razumeli napisa "Pse na vrvico" je tukaj še slika, ki nazorno to prikazuje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar