ponedeljek, 2. marec 2009

Dolgočasnost postane vrlina?

Lahko postane nevarno, ko pridete iz službe pogledate na uro, ah saj je ura že 17.00. Kaj bom pa počel drugega kot odšel spat. Ko vas sosed povabi na partijo šaha, in odvrnete "imam druge obveznosti". Ko vas punca pokliče, in si želi prijeten sprehod ob večernih urah, vi pa odvrnete da ste preveč utrujeni od službe, pa čeprav ste se pred tem ravnokar dobro dvignili iz postelje. Veliko izgovorov je, ki bi jih lahko še našteval, nekateri jih že poznate. Nekateri postanejo depresivni, nekateri flegmatiki ostanejo pač to kar so... drugi pa resno začnejo o tem razmišljati. Če je to mesečno lenarnenje zadeva ni tako komplicirana kot je lahko dolgoletno. Nekaterim postane to vsakdan, in enostavno ne vidijo več, da bi to lahko bil velik problem. Poglobiti se vase je začetek, da ugotovite kakšni so vaši cilji in kaj še vse lahko storite. Mogoče vzeti album pogledati svoje slike iz otroštva in mogoče se kakšna otroška norčija prebudi v vas. Napisati pismo božičku, pregledati svoje skrivne zvezke iz OŠ, v katere ste pisali kako čudno frizuro je imela učiteljica. Sliši se čudno, mogoče boste pa presenečeni, kako je z leti postalo vaše življenje dolgočasno.
Toliko je stvari katere bi lahko našteval, pa bi se spet vrnili na začetek "kaj vse se je spremenilo".
Tempo življenja se je drastično spremenil, ampak to sigurno ni ovira da nebi našli svojih "5 minut".
Finančna stiska je lahko velikokrat problem oziroma ovira da bi si popestrili svoje žilvjenje. Sprehodi, pogovori, nasveti so brezplačni pa vendar lahko nekomu polepšajo preostanek dneva.

Za zaključek bi rad samo še povedal, pogovarjajmo se med seboj, zaupajmo si, ker tožiti se po tem koliko bi mu/ji še lahko povedal je prepozno.

p.s. Kdaj ste nazadnje pregledali svoj otroški album, kako lepo otroštvo ste imeli?

Ni komentarjev:

Objavite komentar