sreda, 4. marec 2009

Ali ste vedeli, da...

....so slovenski maturantje odplesali največjo sinhrono četvorko na svetu in se s tem vpisali tudi v Guinnessovo knjigo rekordov? Četvorko, tradicionalen ples slovenskih maturantov, je po ulicah desetih slovenskih mestih hkrati plesalo več kot 8000 maturantov!

...si lahko v Sloveniji ogledate tudi sledi od pravih pravcatih dinozavrov? Sledi iz zgodnjega triasa predvidoma stare okrog 200 milijonov let si lahko ogledate na Zalarjevem vrhu blizu Idrije.
Dinozavri v triasu so bili manjši, dvonogi, dolgonogi, gibčni in izjemno hitri!

...geografska in podnebna pestrost in raznolikost Slovenije omogočata, da na en dan dopoldan obirate jesenske sadeže, se popoldan skopate v Jadranskem morju zvečer pa skočite še na nočno smuko? Vse to brez čarovnij in z običajnimi prevoznimi sredstvi.

...sta slovenska alpinista Andrej in Marija Štremfelj prvi zakonski par, ki je osvojil Everest? Na najvišji vrh sveta sta skupaj stopila 7. oktobra 1990.

... je daleč najuspešnejša slovenska glasbena skupina vseh žanrov in dob narodnozabavna skupina Ansambel bratov Avsenik, ki je prodal kar 31 milijonov plošč, drži pa tudi svetovni rekord v neprekinjenem muziciranju - več kot 300 večerov zapored? Brata Avsenik sta tudi največkrat izvajana evropska skladatelja!

Vir

Veliko je uspehov, dogodkov za katere mogoče sploh niste vedeli. Toplo vam priporočam ogled vira, in presenečeni boste.

Ni komentarjev:

Objavite komentar